Одржана промоција књиге „Тер по тер“ Надице Трајковић

Надица Трајковић, учитељица у пензији, представила је свој првенац „Тер по тер“. Реч је о збирци врањских израза и мисли. Надица је годину дана радила на књизи. Бележила је турцизме, са намером да их сачува од заборава. Књигу је посветила свом супругу.

ПРИЛОГ: Надица је рођена 1952. у Врању. Завршила је Педагошку академију у свом родном граду на одсеку за наставника разредне наставе. Радила је неко време као учитељица, касније прешла у васпитаче и ту провела остатак свог радног века.

– И док сам радила ја сам увек писала програме и пројекте за децу, за било који повод. Увек сам налазила себе ту у писању, сликала сам и дан данас то волим, радим декупаж и пишем – каже ауторка књиге Надица Трајковић.

Пре ове, ауторка је објавила и две књиге за децу “Весела математика“ и “Домаће животиње“.

– Тер по тер значи на врањском мало по мало, и писала сам је тако што сам извлачила речи и турцизме, са циљем да се не забораве. Увек сам се дичила тиме што сам рођена у Врању, што сам те речи прихватила као и моја деца. Књига је писана на помен мом супругу, који више није међу нама и желела сам да испуним и њему жељу – каже наша саговорница.

Књига „Тер по тер“ је издата уз подршку града Врања, а Трајковићева планира да изда и књигу љубавне поезије.

Please follow and like us:
Култура