Одржана регионална „Пажљивкова смотра“

Председница Савета за безбедност саобраћаја на територији града Врања Зорица Јовић

Зорица Јовић председница Скупштине и председница Савета за безбедност саобраћаја на територији града Врања отворила је  Регионално такмичење „Пажљивкова смотра“  кој је одржано је у Спортској хали. Трибине су испунили  малишани и млађи основци из Врања, Трговишта, Дољевца, Бојника, Лебана и Сурдулице.

Такмичење је отворила Зорица Јовић председница Савета за безбедност саобраћаја града Врања и председница Скупштине у присуству представника Агенције за безбедност саобраћаја, такмичара и бројних навијача који су дошли да бодре за своје другаре.

-Искористила бих прилику да се захвалим Агенцији за безбедност саобраћаја на овом пројекту и на читавој овој причи, не само за ову годину већ и за све претходне године, од локалног до републичког такмичења и могућности да ви, децо, захваљујући њиховој пожртвованости и њиховом раду, научите оно што нисте до сада, поручила је Зорица Јовић.

-Морамо опет да погледамо лево, десно па опет лево да се уверимо да су сва кола ипак стала јер не слушају сва кола семафоре, рекла нам је једна девојчица.

-Кад је црвено светло не смемо да пређемо, кад је жуто спремамо се, а кад је зелено онда можемо да пређемо, додала је девојчица.

– Не смемо да јуримо на улици са лоптом док не погледамо лево и десно, додаје дечак.

Спортска хала била је испуњена предшколцима и њиховим родитељима који су дошли да подрже своје другаре који се такмиче.

– На општинском такмичењу наш вртић „Дечија радост“ је освојио прво место и дошли су са својим навијачима да учествују на овој регионалној смотри. Они се целе недеље спремају за навијање, бодре своје другаре и сигурно да су спремни, каже Марија Алексић педагог за физичко васпитање у ПУ „Наше дете“.

Пројекат „Пажљивкова смотра“ осмислио је тим учитеља, васпитача, психолога и педагога који су сваки дан у контакту са децом и управо они су дали смернице на који начин ће деца најбоље да усвајају нова знања.

-Ово је један национални пројекат, од почетка године, 74 локалне самоуправе су  укључене и око 120 хиљада деце. Сви они су прошли школско такмичење, затим општинско, а данас овде са Градом Врањем организујемо и регионалну смотру, каже Томислав Петровић из Агенције за безбедност саобраћаја .

-Други пут за врло кратко време, Регионална пажљивкова смотра за ученике првог и другог разреда и полазнике ПУ „Наше дете“, из свих тих категорија по једна екипа из свиг општина. Укупно шест општина је данас присутно на регионалном такмичењу. Очекујемо да најбоља екипа уђе у пласман и оде на републичко такмичење које се већ по традицији одржава у Врњачкој Бањи, рекла је Зорица Јовић.

Такмичари су одговарали на питања о безбедности саобраћаја уз подршку својих другова који су их бодрили са трибина. У току дана такмичили су се и ученици првог и другог разреда.

Please follow and like us:
Друштво