Одржани 6. стручни сусрети васпитача у Врању

У вртићу „Пчелица“ у Врању су одржани шести окружни сусрети васпитача. Стручни сусрети носе назив “ ВАСПИТАЧИ – ВАСПИТАЧИМА“ ЖИВОТ У ВРТИЋУ – ИСКУСТВА, УЧЕЊА И РАЗЛИЧИТЕ ПЕРСПЕКТИВЕ.’’Била је ово прилика да се размене искуства и стекну нова сазнања о раду у вртићу.

Присутне је поздравила директорка ПУ “ Наше дете“ Лидија Петковић, након чега су се обратиле Босиљка Ристић, председница Удружења васпитача Пчињског округа Врање и  Ана Штерјоска, секретарка Савеза удружења васпитача Србије.

– Окружни сусрети, 6. по реду у ПУ „Наше дете“ у Врању, врло  су значајни за даљу сарадњу са свим васпитачима и стручним сарадницима у округу и Србији, рекла је Петковићева.

Удружење васпитача постоји од 2004. године. Циљ Удружења васпитача Пчињског округа, је да се подстичу и координирају активности васпитача на унапређењу васпитно- образовне праксе, објашњава Босиљка Ристић, председница Удружења васпитача Пчињског округа Врање.

 – Ово је веома важан догађај и значајан за све васпитаче. Ови сусрети се организују после велике конференције у Кладову. И од свих тих радова, који се презентују, ми одаберемо радове који ће се презентовати овде код нас, каже Ристићева.

– Савез Удружења васпитача Србије следеће године обележава 20 година свог постојања. Много смо постигли у организовању Конференција како на Савезном, тако и на Окружним нивоима. Дајемо пуну подршку организацији оваквих конференција, зато што је то прилика да васпитачи размењују искуства и добију прилику за учење и за грађење неких својих компетенција, истиче Ана Штерјоска, секретарка Савеза удружења васпитача Србије.

На скупу су учествовали васпитачи из свих градова Србије, Северне Македоније и Црне Горе.

Please follow and like us:
Друштво