Одржани јубиларни Радио дани на Златибору

Радио дани двадесет и петим сусретом на Златибору обележили су четврт века постојања. Ово је јединствена прилика да медијски стручњаци, радио водитељи, новинари, уредници, власници и директори радио станица из земље и региона размене своја искуства и дођу до нових идеја и решења.

Власници и директори радио станица чланица РАБ Србија и радио станица из Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, уредници, водитељи и дизајнери звука радио станица чланица РАБ Србија, гости из других радијских удружења, радио и ТВ станица, као и новинарских удружења сусрели су се на јубиларним, 25. Радио данима, који су одржани од 02. до 04. априла на Златибору.

-Хвала вам за све ове срећне године које проводимо заједно, хвала вам за ових 25 Радио дана којима смо обележили једну еру радија када је у питању и Србија, али, сасвим сигурно, и свет, јер знам колико је и Radiodays Europe, који су и данас са нама овде поносан на нас, истакла је Маја Рабовић.

Оно што спаја све чланице РАБ-а, којих је у овом тренутку чак 160, су љубав и јединство, чуло се на отварању Радио дана.

-Сретни смо и желим да честитам овај јубијел Маји, али и свим пријатељима, јер толико година размењујемо професионална искуства, али и приватно имамо комуникацију и односе који би желели да задржимо и пренесемо на неке будуће генерације, рекао је Аднан Османагић, власник РСГ радија из Сарајева.

У знак добре сарадње свих претходних година власник РСГ радија уручио је златник Маји Рабовић, председници РАБ Србија.

Јубиларне сусрете отворила је Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности.

-Желим вам да останете стално у овом једном добром духу, доброј вери, да останете наши партнери у промоцији партнерстава, равноправности, толеранције, па и заједништва и, наравно, солидарности, јер без обзира колико велики тај раст и развој у оном економском смислу био, који је данас најатрактивнији, мислим да нема тог развоја ни на индивидуалном ни на друштвеном нивоу, ако ове вредности не постоје, ја сам у то уверена и зато верујем у будућност радија, наших великих пријатеља, истакла је Јанковић.

На Радио данима одржана су три панела: Како направити креативну и ефикасну рекламу; Музичари и радио – узајамна очекивања; Промоција музичких садржаја путем радија – некад и сад, затим два стручна предавања; Одржавање мотивације и постизање циљева и Тик Ток – инспирација и алат за промоцију радија и једна радионица, и то о креативним рекламама.

Предавачи и панелисти били су: Синиша Убовић, глумац, Томислав Јакобовић, консултант из Хрватске, Мугдим Шехалић, члан Управног одбора Удружења за тржишне комуникације Србије, Владан Максимовић, копирајтер, Тања Шикић, ПР менаџер ПГП-РТС-а, Наталија Цајић, ПР менаџер Југотон – Croatia records, Родољуб Стојановић, власник Multi Media Music i Ricom Publishing, Олга Кепчија, музички уредник и водитељ, Радио Београд 202, Срђан Мерковић, рекламна агенција Поента, Милица Вуковић, креатор дигиталног садржаја, Невена Азиновић, креативна директорка NAXI радија, Марио Радојковић, директор Банкер радио, Ниш, Александар Борковић, власник Радија Импулс, Бачка Паланка, Игор Костић, РТВ Панчево и Дунав ТВ, Марко Спалевић, ПР менаџер NAXI радија, Милан Ђурђевић, фронтмен групе Неверне Бебе, Александра Сара Милутиновић, композиторка, Душан Алагић, композитор, Тијана Богићевић, поп певачица, Марко Вукес, кантаутор из Хрватске, Александар Човић, фронтмен групе Регина.

У музичком делу програма наступио је бенд ,,Неверне бебе“ који је уједно прославио и 30 година постојања. Мини-концерте имали су и певачица Тијана Богићевић, група ,,Регина“, певач Марко Вукес & Share Love With Others Band, а обе вечери је свирао и Shazam Band.  

Позитивна атмосфера, пријатељска комуникација, размена искустава и идеја, али и неизоставно добро дружење обележили су 25. Радио дане, који су традиционално радно затворени, и то седницом Скупштине чланица РАБ-а.

Јубиларни сусрети окупили су преко 400 учесника, међу којима је и део запослених у Радио телевизији Врање, на челу са директором и главним и одговорним уредником, Зораном Величковићем.

Please follow and like us:
Друштво