Одржано Регионално првенство у стоном тенису за млађе категорије

У Врању је протеклог викенда одржано Регионално првенство у стоном тенису за млађе категорије. Наш град је био домаћин најбољим младим стонотенисерима од Неготина до Босилеграда.

Организационе способности, али и добри резултати врањских стонотенисера, одлучили су да се Регионално првенство у стоном тенису за млађе категорије ове године одржи баш у граду под Пржаром.

Добродошлицу у Врање свим такмичарима, њиховим тренерима и родитељима, пожелео је у име домаћина, председник Стонотениског клуба „Топ спин“, Филип Филиповић.

Такмичење је отворио градски већник за спорт Ненад Ђорђевић који је рекао да је циљ локалне самоуправе да обезбеди најбоље могуће услове за бављење спортом деце и младих.

– Град Врање издваја обиљна средства за спорт и посебно за децу. Наша је жеља да што мање времена проводите играјући игрице и седећи поред компјутера.

И то ће вам касније можда бити потребно, али сада, док сте у развоју, најбитније је да се бавите спортом и развијате се здраво, а наш задатак је да правимо услове за то – рекао је Ђорђевић.

На свечаном отварању се обратио и председник Регионалног стонотениског савеза у Нишу Драган Ђорђевић који је истакао добру сарадњу са клубом „Топ спин“ који се показао као добар организатор, али и клуб са одличним такмичарским резултатима.

– Ово је Првенство региона за млађе узрасне категорије, дакле, најважнији турнир у току сезоне за млађе категорије се одржава овде у Врању.

Настављамо добру сарадњу са клубом, његовим председником и тренером који су еминентни у свом раду, тако да се надам да ће и у годинама које долазе да се настави у истом ритму – рекао је Драган Ђорђевић.

На такмичењу је учествовало око 70 стонотенисера свих млађих узраста из Ниша, Неготина, Крушевца, Лесковца, Књажевца, Владичиног Хана, Сурдулице, Босилеграда и Врања.

– Јако је добар турнир, најјачи за бодовну листу у региону, дакле највишег ранга, тако да очекујемо добре мечеве и добре резултате – казао је Милош Миленковић, делегат Регионалног стонотениског савеза у Нишу.

Домаћин и организатор Регионалног првенства у стоном тенису за млађе категорије је Стонотениски клуб „Топ спин“ из Врања.

Please follow and like us:
Спорт