Одржано такмичење „Пажљивкова смотра“ за предшколце

Пажљивкова смотра 2024

У сали Омладинског културног центра данас је одржано општинско такмичење „Пажљивкова смотра“ за предшколце. У сали је било доста такмичара, али и навијача. Подршка која је била и више него уиграна да охрабри своје другаре који предводе екипе њихових вртића. За најбоље су обезбеђене вредне награде.

Други дан општинског такмичења „Пажљивкова смотра“ одржава се у нашем граду. Овог пута такмиче се малишани из ПУ „Наше дете“, тачније такмичи се 12 вртића са територије града. Сваки вртић има свој тим који чини 3 учесника. Они имају своју замену, односно четвртог члана који се у паузама смењује уколико се једно од њих троје умори.

-Тако што морају да погледају лево-десно пре него што пређу улицу, рекла нам је једна девојчица.

-Морају да погледају лево-десно, па опет лево па да ослушну  и онда ако су сигурни могу да пређу, надовезао се њен друг.

-Када је семафор црвено за аутомобиле, а зелено за пешаке да они могу да пређу, рекао нам је један дечак.

– Научила сам кад иду кола, кад је црвено светло за пешаке да они морају да стану, а аутомобили могу да прођу, додала је девојчица.

-Нису питања тешка, а ја сам научила да увек треба да погледамо лево-десно па опет лево пре него што пређем улицу. Да се тотално уверимо да нема кола и тек онда да пређемо, рекла нам је једна девојчица.

– У зависности од узраста деце било је и теже и лако, али  у суштини основна правила су научила сва деца. Сви су се спремили да бодре своје другаре, спремили су и реквизите и срећни су што су дошли и што су подржали, рекла нам је Снежана Ристић Станисављевић, руководилац вртића „Бамби“.

Please follow and like us:
Образовање