Огромно интересовање пензионера за бање

За бесплатну рехабилитацију у некој од бања Србије са подучја врањске Филијале Фонд-а ПИО, пријавило се 3.200 пензионера, чак хиљаду више него прошле године. Пријављивање пензионера за нове пензионерске картице почиње 15. марта.

Пријављивање пензионера за десетодневну бесплатну рехабилитацију у некој од бања Србије је завршено. Сада се врши обрада пријава, а прелиминарна ранг листа биће објављена 31. марта. Након 5 дана колико траје рок за жалбу, уследиће њихово разматрање, а  коначна ранг листа биће објављена 19. априла.

– Ове године је било изузетно велико интересовање. Имамо око 3.200 пријава, а имамо квоту од 376 корисника бесплатне рехабилитације. У Врању се за 170 места пријавило 1. 864 пензионера, у Босилеграду за 20 места пријавило се 52, у Бујановцу за 49 места пријавило се 236, у Прешеву за 37 места 112, у Сурдулици за 41 место 387, у Трговишту за 11 места  86 и у Владичином Хану за 48 места  360 – каже Срђан Декић, директор Филијале Фонда ПИО у Врању.

Пријаве оних који су протекле три године користили бању преко Фонда, неће се узимати у обзир, као и оних чије пензије прелазе лимит од 37.809 динара, а има и других критеријума, каже Декић. Он најављује и нове пензионерске картице.

– Од 15. марта Фонд ПИО креће са издавањем нових пензионерских картица. Раније су аутоматски добијали пензионери картице, а сада свако ко жели да добије пензионерску картицу мора да се јаве у Филијалу или у испоставама у осталим местима округа. Пензионери из других места не треба да долазе у Филијалу у Врању, јер имају своје испоставе и тамо треба да поднесу захтев. Те картице ће добити само они пензионери који поднесу захтев. У року од месец дана биће  урађена нова пензионерска картица, а примена је од 1. октобра – додаје Декић.

Влада Србије је дала препоруку локалним самоуправама и привредним субјектима који могу да изађу пензионерима у сусрет различитим попустима. Бенефиције које ће остваривати пензионери биће накнадно објављене. 

Please follow and like us:
Друштво