Миомир Дејановић: Поносим се успесима својих ученика јер је то слика и мог рада

Десеторо ученика Основне школе „Светозар Марковић“ у Врању и њихов ментор учитељ Миомир Дејановић постигли су запажен успех на Балканској смотри стрип аутора у Лесковцу. Недавно је стигла и награда за учешће на литерарном конкурсу у Бања Луци за још једну ученицу и учитеља Дејановића.

Ове године су оборили рекорд по броју послатих радова и наградама које су добили на 24. Балканској смотри стрип аутора у Лесковцу. Учествовали су и ранијих година, али овај успех ће остати упамћен. Похваљени су за развој и популаризацију балканског стрипа.

„Ја сам презадовољан успесима на Балканској смотри. Почео сам тако што сам најпре слао радове индивидуално, а онда сам дошао на идеју да укључим и ученике и да их промовишем. Ми са ученицима стално радимо у школи стрипове и одлучили смо да почнемно да шаљемо и њихове радове на конкурсе. Прошле године су три моје ученице изложиле своје стрипове, а ове десеторо, међу ауторима из целог света“, истиче Миомир Дејановић учитељ. 

Радови ученика изложени су у галерији Лесковачког културног центра, а њихова имена и презимена ушла су у каталог ове престижне међународне манифестације. Дејановић каже да је задовољство  да су на најбољи начин промовисали свој град и показали да и деца из Врања радо израђују стрипове и баве се деветом уметношћу. 

Учитељ Дејановић користи стрип у настави као средство за стицање знања, а поменуте садржаје деца лакше усвајају и дуготрајнија су. Паралелно са тим негује се и љубав према литерарном стваралаштву. Ученица Андреа Цветковић освојила је четврто место на Међународном фестивалу у Бања Луци и титулу Кључар дечијег царства, а похваљен је и рад њеног ментора, учитеља Дејановића.

„Ради се о фестивалу дечијег стваралаштва  „Дечије царство“ који је одржан у Бања Луци. Ми смо учествовали са нашим песмама, деца су слала песме. Најпре нам је стигла вест да је ученица другог разреда Андреа Цветковић успела да се пласира у финале, а након тога и да је освојила четврто место међу 8 000 радова, што је велики успех“, објашњава Дејановић.

Андреаина песма о јесени објављена је у зборнику радова фестивала. Учитељ истиче и диплому коју је добила ученица Миња Јанковић за освојено прво место на Међународном конкурсу ликовних радова у Нишу. Ова школска година остаће упамћена по 27 признања која су освојили ученици на различитим конкурсима, не рачунајући награде учитеља.

Дејановић се поноси и најновијим личним успехом. Позван је да уради рецензију за уџбенички комплет „Света око нас“ чиме му је указана част и поверење да да сопствени суд и сугестије о уџбенику из кога ће учити ученици првог разреда из целе Србије .

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 28 јул 2022 13:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Др Стојилковић: Младић који се бацио са крова биће транспортован у КЦ у Нишу https://t.co/9OekKWbgHB https://t.co/yFK50qG4Nj
Младић скочио са крова куће у насељу Оџинка https://t.co/zXjbT4LXJh https://t.co/AszW4Dzbdb
Значајно повећан број пацијената у АТД ковид амбуланти https://t.co/s361iats0d https://t.co/oA40heoEk8
Follow RTV Vranje on Twitter