Олдтајмери, симболи романтичних времена

Локални Клуб љубитеља старих аутомобила окупио је заљубљенике у олдтајмере. Ревија је одржана у организацији Туристичке организације, а под покровитељством Града.

Гости врањског Клуба љубитеља старих аутомобила били су представници олдтајмера Србије, Северне Македоније и Бугарске. Колона брижљиво очуваних возила организована је на платоу испред Спортске хале у Врању, одакле су аутомобили кренули у дефиле централним градским улицама, након чега су власници олдтајмера своје љубимце паркирали на врањском шеталишту.

– Ово је премијера за овогодишњи скуп нашег драгог домаћина, у питању је „ферари“ 1982. годиште. Ми долазимо из ауто-мото клуба „Поморавље“ Параћин, лепо сарађујемо са клубом из Врања и нашим активностима испољавамо љубав према овим возилима, а трудимо се и да проширимо саобраћајну и техничку културу млађим нараштајима – каже Дејан Стевић, председник клуба „Поморавље“ из Параћина.

– Дошли смо са најстаријим возилом које се налази у граду Врању. Иначе дошли су гости са свих страна, из Србије, Македоније, Бугарске – додаје Зоран Динчић.

– Овај комби је фолксваген и носи ознаку Т25, то је преломна година између Т25 и Т3. 1982. је годиште, код мене је десетак година и последњих пар је рестауриран. Ишли смо њиме и за Крит, недавно смо се вратили вожњу и доживљај који пружа је изузетан – истиче Јосиф Костић из Ниша.

Љубитеље олдтајмера окупило је врањско удружење олдтајмера, а организатор је Туристичка организација, уз подршку локалне самоуправе.

– Ми уназад десетак година посећујемо скупове олдтајмера у окружењу, тако да су ово узвратне посете, дружимо се, да се вратимо у нека романтичнија времена и ово је, на неки начин, културна заоставштина и нека аута која ретко могу да се виде, каже Драган Марковић, председник Клуба љубитеља олдтајмера из Врања.

Ревија олдтајмера се организује седми пут, а ове године окупила је око 80 аутомобила.

Please follow and like us:
Друштво