Омаж доктору Вукашину Антићу

На трогодишњицу смрти познатог хирурга др Вукашина Антића, који је био специјализован у области лечења рака дојке, одржан је омаж у његову част. Присуство великог броја посетилаца само потврђује колико је доктор цењен и поштован. На овај начин, чува се сећање на његов лик и дело и све што је радио у области лечења рака дојке.

Прилог: Догађај је организовало Друштво онколошких пацијената у Галерији Народног музеја, чији је он био и оснивач пре двадесетак година.

– Твоје Друштво пацијената те увек помиње и цени, јер си многима од нас помогао и ми сада преносимо млађим чланицама колику смо привилегију имале да нас ти лечиш – рекла је Љиљана Станковић из Друштва онколошких пацијената.

– Једно од мојих најранијих сећања јесте на ујчета, доктора Вулета који је дошао да посети моје родитеље, памтим га још из оних времена када није имао браду и када је био млад. Имао сам још тада прилику да почнем да пратим његов рад – рекао је Видан Богдановић, сестрић др Вукашина.

Специјално изненађење је припремио син доктора Вукашина, који је снимио музичку нумеру у част његовом оцу.

– Био је нежан као нејако дете и храбар као антички војсковођа, романтичан у својим тежњама, идеалиста као револуционар, хуманиста, уметник у прецизној хирургији и осећају за естетско – овако је говорила проф. др Сунчица Денић.

– Без лажне скромности, могу рећи да је др Вукашин Антић био један од ретких међу нама који се у правом смислу те речи, може назвати човеком и лекарем – рекао је др Игор Стојановић.

– Био је уважени лекар, хуманиста, историчар медицине, писац, љубитељ гастрономије, врхунски кувар француских јела и домаћих специјалитета, добар човек, искрен пријатељ, брижан отац и супруг – истакла је др Данијела Велинов.

На догађају су почаст др Вукашину Антићу одали његови пријатељи, породица, колеге, пацијенти, као и чланови његовог друштва.

Please follow and like us:
Друштво