Оне су најбољи просветари у прошлој години

Добитнице Светосавске награде

Добитнице Светосавских награда за рад и постигнућа у претходној години у образовању Силвана Ивковић, наставница разредне наставе и Весна Јовановић, наставница веронауке из Основне школе “Вук Караџић“, биле су гошће нашег програма. Оне су откриле колико рада, труда и посвећености се крије иза ове престижне награде, која је ове године припала њима.

Кажу да нису очекивале ову награду, изненадила  их је, али и не крију срећу што је вреднован њихов труд и рад и то не само у претходној години, већ и у целокупном раду  до сада. Њима, кажу, свакодневно стижу награде кроз дечије осмехе , разговоре са родитељима и колегама.  У просвети су преко 20 година, искуство им не мањка, и са ученицима освајају редовно награде на такмичењима.

-Оно што је радосно искуство свих учитеља је да гледамо како деца расту поред нас, како сазревају, како се формирају у добре и честите људе. И главни успех учитеља је у томе. Када изађе једна генерација, када се међусобно помажу.То је наш највећи успех- каже учитељица Ивковић.

-Речи Светог Владике Николаја, су да је Светосавље српски стил и искуство живљења. Свети Сава је својим примером свима нама показао и ми то покушавао да пренесемо деци, да би касније и они то преносили даље и неговали православље- каже учитељица Јовановић.

Честитке, кажу, стижу и од ученика и од родитеља и срећне су због заједничког успеха, не само њиховог, већ и ђака, родитеља, школе . Учитељице истичу да без деце не би било ни њих, ни овако значајне награде.

Please follow and like us:
Друштво Образовање