Они не јуре, они су љубав на четири точка – олдтајмери 

Увек је догађај за грађане,  када нашим улицама пролазе, јер они не јуре, олдтајмери. Тако је било и овог викенда, када је колона од 10 старих аутомобила врањског клуба и 20 исто таквих  из Скопља кружила улицама града. Пре доласка у Врање, посетили су манастир Свети Прохор Пчињски.

Чланови два клуба, љубитељи старих четвороточкаша, договорили су сусрет код манастира Свети Прохор Пчињски. Сви заједно посетили су нашу светињу, упознали се са њеним историјатом и дружили се са владиком врањским и монаштвом.

– У сарадњи са љубитељима ‘’Класик Мини’’ из Скопља, радимо један мини скуп олдтајмера. Ми смо тренутно у Прохору Пчињском. Дочекали смо госте из Македоније и сада ћемо заједно да кренемо ка Врању.  Имамо око 25 возила одавде, неки ће нам се придружити успут, тако да очекујемо преко 30 аутомобила. Надамо се да ће  нам се и бајкери придружити  са десетак мотора – рекао је Драган Марковић, председник Удружења љубитеља олдтајмера из Врања.

– Срећан сам и захвалан  што је на нашу иницијативу клуб из Врања  прихватио да направимо једну изложбу старих аутомобила. Надам се да ћемо орасположити људе – каже Боби Молколски, члан клуба ‘’Љубитељи Класик Мини’’.

Уследила је ревијална вожња врањским улицама, коју су грађани са одушевљењем испратили. Након тога, на шеталишту у центру града приредили су изложбу олдатајмера за Врањанце, али и за бројне посетиоце управо из суседне државе, којих је и овог викенда био пун град. 

Циљ њихових дружења је, како кажу, да се грађани упознају са олдтајмерима, као и да пропагирају безбедну вожњу.

Please follow and like us:
Друштво