ОПРЕЗ: Љубан Ковачевић саветује да не отварате сумњиве поруке у ДМ јер иза тога стоји хакерски напад!

Сигурност на интернету је постала изузетно важна тема, посебно у светлу тренутних догађања.

Највећи балкански ИТ стручњак, Љубан Ковачевић овим путем истакнао је озбиљност ланчаних хакерских напада који су се одвијали у Србији и који се одвијају управо, а који су били изведени од стране турских хакера. Прва мета ових напада била је наша позната личност, Ема Радујко, а заједно с њом, многе друге јавне личности постале су жртве ових напада.

Кроз заједничке напоре и ангажман са компанијом Мета највећи ИТ стручњак Љубан Ковачевић успео је пресећи ланац ових хакерских напада и спречити озбиљне последице по сигурност онлине присуства многих корисника. Ова ситуација служи као подсетник на важност сигурносних мера које сви требамо предузети како бисмо се заштитили од таквих напада.

Овом приликом, као ИТ стручњак, желим да упозорим све кориснике интернета на неколико кључних савета како бисте заштитили своје онлине присуство:

Прво, никада не отварајте емаил адресе или линкове који вам долазе од непознатих пошиљаоца. Сумњиве поруке могу садржавати злонамеран софтвер или покушавати да украду ваше личне податке.

Друго, будите изузетно опрезни када су у питању директне поруке (ДМ) на Инстаграму или другим друштвеним мрежама. Никада не откривајте своје лозинке или личне информације путем ДМ порука које долазе од особа које тврде да су званична подршка. Права подршка никада неће тражити такве информације на тај начин.

Такође, редовно ажурирајте своје лозинке и користите јаке, јединствене лозинке за сваки онлине налог. Активирање двофакторске аутентификације (2ФА) где год је то могуће представља додатан слој сигурности.

Сигурност на интернету је одговорност која се односи на све нас. Позивам све кориснике да предузму ове кораке како би заштитили своје онлине присуство од потенцијалних претњи. Хвала вам што сте обратили пажњу на ово упозорење и што сте свесни важности онлине сигурности – рекао је Љубан Ковачевић.

 

Please follow and like us:
Друштво