Орезивање дрвореда у Синђелићевој улици

С јесени, запослени у Комраду имају пуне руке посла. Ових дана у Синђелићевој улици ради се на орезивању дрвореда како би се саобраћај одвијао несметано. На терену радници  вредно раде моторним тестерама склањајући орезане гране дрвећа.

-Овде смо на терену са радницима Градског зеленила и тренутно орезујемо дрвеће које иде ка саобраћајницама. С обзиром да омета саобраћај и безбедност пролазника. Радници орезују све у дужини ове улице. И у осталим градским насељима се увелико ради. На неким површинама имамо досејавање травњака, а и ради се на средњој разделној траци у улици Патријарха Павла. Тако да су на више локација заступљени радници Градског зеленила, али и радници Јавне хигијене, каже извршна директорка ЈП „Комрад“, Нела Цветковић.

Према речима наше саговорнице, још увек се ради на заливању цветних садница, као и заливање младих садница дрвореда у Радничкој улици.

У плану је садња јесење сорте цвећа и орезивање дрвећа док временски услови то дозвољавају. Регионални центар за управљање отпадом за Пчињски округ ће бити изграђен поред саме депоније “ Метерис “ и за то постоји правно-техничка документација, објашњава Цветковићева. Биће трака за сепарацију и касете за депоновање отпада, предвиђено је и спремиште за опасан отпад и различите радионице и просторије за запослене на самој депонији, каже наша саговорница.

Please follow and like us:
Друштво