Организован пријем за децу из Ранилуга

Заменица градоначелника Зорица Јовић и председник Скупштине града др Дејан Тричковић приредили су пријем за децу из Косовског Поморавља, тачније подручја општине Ранилуг, која су гости града и манифестације Дани Врања 2023.

Заменица градоначелника Зорица Јовић изразила је задовољство што ће деца из јужне покрајне бити гости нашег града и имати прилике да се упознају са његовом културом и историјом града, да обиђу знаменитости али и да се друже са Врањанцима, који су традиционално добри домаћини.

-Драго ми је да сте данас у Врању и верујем да су многи од вас већ имали прилику да дођу, да се прошетају и да виде како Врање изгледа. Ето прилике да данас на мало другачији начин у нашој организацији проведете један леп дан. Ми иначе имамо праксу да нам гости буду наши другари из Лепосавића, а ево са вама први пут започињемо ову праксу захваљујући одличној комуникацији и сарадњи са вашом председницом општине – истакла је Јовићева.

Председник Скупштине др Дејан Тричковић је истакао да је задовољство што Град Врање може да угости малишане из Ранилуга и да се нада да ће се то пријатељство наставити. – Верујем да ћете бити задовољни и понети лепе успомене из нашег града, и да ћемо можда и следеће године успети да организујемо посету не само вас, већ и ваших другара. Гости сте у оквиру манифестације Дани Врања  која се организује по 19 пут. Видећете један део програма који је планиран за данас и сутра. Драго ми је што сте успели да се организујете и што је успостављена сарадња – рекао је Тричковић.

Град је за малишане припремио поклоне али и разгледање града и његових знаменитости.

– Посебно смо захвални што смо позвани по први пут на манифестацију „Дани Врања“, првенствено због деце, како би све то имали прилике да виде. С обзиром да наша деца живе у руралној средини, ово ће њима донети посебне чари – рекла је представница општине Ранилуг, Бојана Јевтић.

Гости из општине Ранилуг обишли су културно – историјске споменике у града, пре свега  Народни музеј и Музеј кућу Боре Станковића, обишли су и Градски парк као и кућу Оца Јустина Поповића.

– Јако је лепо и свиђа ми се, допале су ми се књиге које сам видела и једва чекам да одемо на базен – каже Вера.

– Био сам и раније у Врању али нисам посећивао знаменитости. Свиђа ми се оно што смо обишли и радујем се одласку на базен – каже Лука.

– Допада ми се ово што смо обишли, било ми је лепо, долазила сам и раније овде и волим овај град – каже Катарина.

– Највише ми се свиђа Кућа Боре Станковића, једва чекам концерт вечерас – каже Василије.

Након кратког предаха, за малишане програм предвиђа и одлазак до Јумковог базена али и присуствовање догађајима и концертима у оквиру манифестације Дани Врања.

Please follow and like us:
Друштво