Оставке председника општина у Пчињском округу

Поводом захтева дела опозиције за одржавање избора, председник Србије Александар Вучић је изјавио да је прихватио њихову идеју у потпуности. Ми смо спремни за изборе већ од 17. децембра , поручио је Вучић прецизирајући да избори могу бити одржани и тог дана. Биће заједно и парламентарни и београдски и покрајински, и у још неким општинама, напоменуо је Вучић.

Челници више локалних самоуправа поднели су оставке на функције градоначелника и председника општина. Mеђу њима су и Ненад Крстић председник општине Трговиште, Горан Младеновић председник општине Владичин Хан и Драган Сентић председник градске општине Врањска Бања.

-С обзиром да је председник Србије Александар Вучић најавио ванредне пaрламентарне изборе и оставио на вољу да један део председника општина који жели да иде, то учини и да да шансу грађанима да се опет изјасне, коме ће да дају поверење, ја сам одлучио да дам оставку и да подржим политику председника Републике, рекао је Крстић.

-Вероватно ће након периода који је по закону, ићи привремене мере распуштања локалне Скупштине и председник Народне Скупштине Републике Србије ће одредити датум одржавања локалних избора – рекао је председник општине Трговиште Ненад Крстић.

Крстић је додао и да је ово још један показатељ да председницима локалних самоуправа није стало да држе власт, већ да се преиспита да ли имају поверење грађана за будуће мандате.

Please follow and like us:
Друштво Политика