Отворен конкурс намењен младима за стручну праксу у државним институцијама

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог Владе Србије и Мисија ОЕБС у Србији позвали су младе да се до 15. априла јаве на конкурс за програм стручне праксе за 2024/25. годину који ће им омогућити да у државним институцијама раде 10 месеци, са почетком у мају ове године.

Конкурс се, како се наводи у саопштењу Министарства за људска и мањинска права, односи на све који су недавно дипломирали на универзитету, а заинтересовани су за функционисање државне управе и имају пребивалиште у Бујановцу, Медвеђи, Новом Пазару, Новој Вароши, Прешеву, Прибоју, Пријепољу, Рашки, Сјеници и Тутину.

У претходном периоду у програму су учествовали Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Координационо тело за Прешево, Бујановац и Медвеђу, Скупштина Србије, Министарство државне управе и локалне самоуправе, Агенција за спречавање корупције, Канцеларија за јавне набавке и Повереник за заштиту равноправности а од ове године учествоваће и Министарство за европске интеграције, Министарство туризма и омладине, као и Национална академија за јавну управу.

Please follow and like us:
Друштво Образовање