Отворен објекат Ватрогасно-спасилачког одељења у Бродареву

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић отворио је данас у Бродареву новоизграђени објекат Ватрогасно-спасилачког одељења што је од великог значаја са аспекта заштите и безбедности становника Бродарева, као и околних места, јер се у значајној мери смањује време реаговања ватрогасаца-спасилаца у случају несрећа, као и других ванредних догађаја.

– Један од одличних начина како можемо брзо да помогнемо Сектору за ванредне ситуације јесте управо пример Бродарева где је локална самоуправа издвојила значајна средства да се изгради нова ватрогасно-спасилачка зграда, а Министарство унутрашњих послова је опремило и довезло нова возила која ће бити на услузи грађанима овог дела Србије – изјавио је министар Гашић.

Министар је истакао значај заједничког рада и најавио да ће се у наредном периоду разговарати са свим локалним самоуправама о томе где се још у Србији може урадити ово што је то урађено у Бродареву.

– Клима се променила. Важност ватрогасаца-спасилаца сваким даном расте и моја неизмерна захвалност свима њима који дају себе да спасу и животе и имовину грађана Републике Србије – поручио је министар Гашић.

Драго Попадић, председник општине Пријепоље захвалио се МУП-у и Сектору за ванредне ситуације и нагласио значај изградње објекта Ватрогасно-спасилачког одељења у Бродареву због брже заштите и безбедности становника овог насеља и околних места удаљених више од 20 километара од Пријепоља.

Током посете Златиборском округу, министар Гашић обишао је и Полицијску управу у Ужицу.

Please follow and like us:
Друштво