Отворен погон компаније “Мона“ у Врању

Власник Моне и градоначелник Врања пресецају врпцу

Градоначелник Врања, др Слободан Миленковић, заједно са генералним директором фабрике „Мона“, Урошем Момировићем, отворио је производни погон у Врању и том приликом истакао да је за развој града и економски раст важно јачање приватног сектора.

Власник Моне дочекује локално руководство

Симболичним пресецањем врпце градоначелник Врања др Слободан Миленковић и власник и директор Моне Урош Момировић означили су почетак рада производног погона компаније Мона у Врању.

Председница Скупштине, градоначелник Врања, власник Моне и заменик градоначелника обилазе погоне

-Проширење ваше досадашње производње на територији Врања је значајно, јер су отворена 52 нова радна места, са планом, како су нам из ваше компаније пренели, да тај број буде удвостручен до краја године. Подршка малим и средњим предузећима, креирање адекватног пословног окружења и стварање повољних услова за пословање, механизми су који могу допринети унапређењу приватног сектора. Град Врање спроводи политику локалног економског развоја, кроз реализацију више мера: изградњу и унапређење економске инфраструктуре, олакшавање локалних процедура и увођење нових сервиса за привреду, као и спровођењем мера директне подршке запошљавању кроз Локални акциони план запошљавања. Локална самоуправа ће и у наредном периоду наставити да пружа  помоћ и подршку приватном сектору. Важан нам је долазак нових инвеститора, отварање радних места, али и проширење производње постојећих компанија, управо попут компаније ,,Мона“, рекао је градоначелник.

Градоначелник Врања, др Слободан Миленковић

Приликом свечаног отварања генерални директор је нагласио да компанија „Мона“ постоји већ 35 година и да су изабрали наш град за отварање погона, јер је Врање познато по текстилној и обућарској индустрији. Тренутно у Врању раде три линије, за израду кожних, израду текстилних производа и галантерије.

-Овде смо имали домаћински пријем и стекли партнерски однос са градом и руководством. Овом приликом бих се захвалио на помоћи и рачунамо да ћемо у блиској будућности доћи до 150 запослених у Врању. Ово је локална инвестиција и планирамо да останемо дугорочно. До сада смо инвестирали преко 800.000 евра, али ћемо наставити са опремањем погона, потребне су додатне полице, линије и проширења. Задовољни смо јер су нас препознали као доброг послодавца, трудимо се да разумемо људе и да на обострано задовољство дуго трајемо. Спроводићемо и обуке за наше раднике када је у питању израда кожних ташни, новчаника и галантерије, након чега ће радници постати изврсни мајстори у свом послу , истакао је Урош Момировић.

Урош Момировић, власник и директор Моне

Врање је град познат по текстилној и обућарској индустрији, те тако већина радника има претходно искуство у шивењу и изради производа од текстила и коже. Поред тога, за њих су обезбеђене бројне обуке, а најважније је да су они задовољни условима рада.

-Овде је прелепо, добро се сналазимо, услови су добри, и част је радити за једну овакву компанију, кажу запослени.

Отварање Моне

Свечаном отварању присуствовали су и председница Скупштине, Зорица Јовић, заменик градоначелника, Милан Илић, помоћник градоначелника за локални привредно-економски развој, Небојша Зупанчић, начелник Градске управе Душан Аритоновић, градски већници и други представници града.

Погон Моне у Врању

У фабрици „Мона“ ручно се израђују производи од коже, текстила и крзна. У овом тренутку компанију чини преко 900 запослених у пет земаља и тренд раста се наставља.

Please follow and like us:
Економија