Отворен Сајам спорта

У присуству великог броја посетилаца  данас је на Градском стадиону у Врању одржан Сајам спорта који је привукао велику пажњу школараца и предшколаца . 

Члан Градског већа Ненад Ђорђевић на Градском стадиону у Врању отворио је Сајам спорта, истичући да је ово једна од најлепших манифестација, коју организује град, а у циљу промоције спортских активности и спортских клубова на територији града Врања.

– Када је у питању Сајам спорта, желимо да деца до четвртог разреда и предшколци виде шта од спорта постоји у нашем граду. Циљ је да деца обиђу полигоне и упознају се са сваким спортом. Ту су тренери и представници спортских клубова, који ће дати више информација деци о изабраном спорту. Желимо да заинтересујемо децу и увучемо их у свет спорта. Све то са циљем да развијемо спортски дух код њих, да се правилно развијају и одрастају, објашњава Ненад Ђорђевић, градски већник за спорт и омладину.

А ево шта су о Сајму спорта рекла деца са којима смо разговарали:

– Тренирала сам карате дуги низ година, па ме је мама подржала да кренем да тренирам бокс. Спортови се не деле на мушке и женске, тренираш оно што волиш- каже Нина Станковић, чланица боксерског клуба „Српска част“.

-Тренирам фудбал у „Престижу“ пар месеци. Овде ми се допао кик-бокс, каже Сергеј Богдановић, ученик ОШ „Радоје Домановић“.

– Допала ми се кошарка- каже Борјана Величковска, ученица ОШ „Радоје Домановић“.

– У боксу је битна техника, није важно како удараш. Интересовао ме је овај спорт, дошла сам и уписала се. Тренирам две и по године и имам две победе- каже Хелена Богдановић, чланица боксерског клуба „Српска част“.

А којим спортовима су се одушевила дечица предшколског узраста, чућемо од њих:

-Фудбал, кошарка и тенис, кажу предшколци.

-Ми смо направили пар полигона, да презентујемо деци оно што радимо током целе године. Бесплатна школица спортова организована у свим школама на територији града и у предшколској установи „Бошко Буха“. Радимо на проширењу, како би школица спортова била доступна и у другим вртићима,говори Марко Ристић председник Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање.

Сајмом спорта се завршава манифестација „Врањско спортско лето“ 12. по реду.  Током лета су организоване бројне спортске активности по сеоским и градским срединама. Покровитељ манифестације је Град Врање.

Please follow and like us:
Некатегоризовано Спорт