Отворен Салон књига на градском шеталишту

Отворен је Салон књига у нашем граду, где ће наши суграђани моћи да купе најчитаније бестселере, романе, трилере, стручну литературу или дечије сликовнице. Повод за традиционално отварање Салона је градска слава – Духовски понедељак.

Први овогодишњи сајам књига у организацији Народног универзитета биће отворен до 11. јуна. О томе шта људи највише купују и узимају, говорила је Александра која волонтира на штанду.

– Од јутрос се продало неколико дечијих књига, то је нешто што је људима занимљиво, нека дечја издања. Траже се и „Теслини шпијуни“ и то је продато јуче. Има од свега по мало, различити су укуси а ми се трудимо да све понудимо – каже Александра Поповић, волонтер.

Људи које смо затекли у обиласку штандова и љубитеље књига питали смо у којој литератури они уживају.

– Имам књиге и волим да читам. Имала сам и већу кућну библиотеку, али је син то однео. Кад год имам прилике, ја потражим нешто да купим за читање – каже једна старија суграђанка.

– Дела од Боре Станковића сам читао, „Нечисту крв“, „Коштану“, „Ташану“, сад мало мање зато што сам стар и не видим добро – каже један старији суграђанин.

Поред штандова затекли смо и познатог нашег писца, Жикицу Димитријевића, кога често срећемо тамо где има књига.

– Салон је отворен традиционално у сарадњи Народног универзитета и Града и мислим да стварно нама у провинцији и треба оваквих манифестација. Сведоци смо да млађе генерације све мање читају, имају на друштвеним мрежама све, али мислим да се ми озбиљнији и старији још држимо књиге. Ја се надам да ће она остати за навек и довек у том облику, навијам за то па и пишем – каже Жикица Димитријевић који је и сам аутор бројних књига.

Који год жанр да вам се свиђа, верујемо да ћете на Сајму књига пронаћи баш ону коју сте тражили.

Please follow and like us:
Култура