Отворена ,,Улица дечије радости“

Предшколска установа “ Наше дете“ организује и ове године манифестацију „Дечји дани“ – предшколцима у част. Улица “Дечје радости“ одржана је у понедељак од 17 сати када су малишани у пешачкој зони имали разне забавне активности.

Првог дана манифестације отворена је улица „Дечје радости“ на којој су присуствовала и деца из предшколских установа, али и деца из града са својим родитељима.

Малишани су се лепо забавили и пренели нам своје утиске.

– Сутра бацамо шешире а на јесен крећемо у школу. У вртићу смо прво научили да се понашамо лепо за столом, да цртамо и бојимо, да будемо добри и да не будемо несташни – каже Николија.

– У вртићу смо научили бајке и приче, да цртамо и пишемо у свескама, да се не бијемо и да се дружимо –  каже Јаков.

– Нацртао сам цвет, облаке и дрво. Цвет ћу да обојим наранџасто а кућу црвеном и плавом бојом. Волим да пишем у малим свескама и да цртам – каже Василије.

Предшколци су на шеталишту цртали, бојили, играли се друштвених игара, опробали се на спортском полигону и у вучењу конопца.

– Поред спортског пункта, ту је ликовни и музички пункт. Биће ту и информативни пункт где се родитељи могу информисати код наших педагога, психолога и логопеда, све у вези развоја своје деце. Ту је нутрициониста и дефектолог, припремили смо део онога што нуди предшколска установа – каже Лидија Петковић помоћник директора ПУ „Наше дете“.

Ова манифестација се завршава дефилеом улицама до  Градског стадиона. Ово је начин да се обележи један леп период њиховог боравка у вртићу и да им сви заједно честитамо почетак новог поглавља и полазак у школу, закључује Петковићева.

Please follow and like us:
Друштво