Отворена „Улица дечје радости“ предшколцима у част

Градско шеталиште у Врању

Врање је ових дана у знаку предшколаца. У оквиру манифестације „Дечји дани“  организовано је дружење на главном шеталиштву где је свечано отворена „Улица дечје радости“ а за малишане је био организован разноврстан програм у виду спортских, ликовних и музичких активности. У појединим активностима су учествовали и родитељи, па чак и баке и деке.

Игра, песма, дружење, цртање, певање, дечја граја и осмеси на лицу, слика је коју смо јуче затекли на шеталишту. Мноштво малишана, предшколаца из свих вртића са територије Града, дошло је да заједно обележе крај једног поглавља у свом животу, а то је предшколско доба.

-Данас сам дошла да се дружим и гледам децу како играју, а ја ћу да цртам девојчице.

Упитана да ли полази у школу и да ли се радује, одговара радосно да прижељкује полазак у школу.

-Овде је много лепо и све ми се игре свиђају. Упитана да ли ће јој недостајати васпитачица, одговара да хоће.

-Предшколце чека напоран рад и поручујем им да се радују док могу, речи су десетогодишње девојчице која је уживала у играма током јучерашњег дана.

Пресецањем врпце, свечано је отворена и „Улица дечје радости“ .

-Дечји дани нам почињу манифестацијом „Улица дечје радости“ која је спремна за сву децу и предшколце и децом која нису обухваћена предшколским васпитањем и образовањем. Деца су, иначе, најрадоснија кад се друже и играју са вршњацима, зато смо данас припремили импровизовану улицу са многим реквизитима. Малишани ће имати могућности да се друже са нама на разним пунктовима, почев од спортских, караоке, музичких до ликовних и информативних пунткова који су намењени родитељима, истакла је директорка ПУ „Наше дете“.

Дружење у оквиру манифестације „Дечји дани“ завршава се дефилеом и наступом будућих првака, под називом „Предшколцима у част“.

Please follow and like us:
Друштво Образовање