Oтворена „Улица дечје радости“

У оквиру манифестације „Дечји дани“ и ове године у част предшколаца, организовано је дружење на главном шеталиштву у центру града. Тим поводом је и свечано отворена „Улица дечје радости“ коју је у друштву будућих ђака првака, отворила Лидија Петковић, директорка Предшколске установе „Наше дете“.

За малишане је том приликом био организован разноврстан програм у виду спортских, ликовних и музичких активности, а у појединим активностима су учествовали и родитељи, па чак и баке и деке.

По речима Лидије Петковић директорке ПУ „Наше дете“, ово је била прилика да се предшколци на крају свог предшколског образовања, још мало друже, играју и забављају, а уједно је и начин да се рад Предшколске установе покаже и представи, родитељима будућих полазника ове установе.

Дружење у оквиру манифестације „Дечји дани“ наставља се и сутра, у среду 12. јуна, када је заказан дефиле и наступ будућих првака, под називом „Предшколцима у част“. У дефилеу ће учествовати деца припремних предшколских програма свих вртића, укључујући и децу из сеоских средина. Колона предшколаца ће кренути од градског шеталишта, а окупљање је заказано за 18 и 45 сати и кретаће се до Градског стадиона, где ће предшколци после игре и песме традиционално бацати своје жуте шешире.

Please follow and like us:
Друштво Образовање