Отворенe 18. Националне игре Специјалне олимпијаде у Врању

Већник на отварању Олимпијаде

Националне игре Специјалне олимпијаде које се ове године одржавају по 18. пут свечано су отворене у Врању. Око 250 такмичара из 12 градова у наредна два дана такмичиће се у индивидуалним и колективним спортовима.

Град Врање је домаћин 18. Националних игара Специјалне олимпијаде, које су отворене на Градском стадиону у присуству играча, њихових тренера као и многобројних грађана.

Манифестацију је отворио већник за спорт Ненад Ђорђевић, који је истакао да наш град препознаје значај организације такмичења Специјалне олимпијаде и да Град Врање настоји да омогући квалитетне услове за тренинг, за такмичења и константан напредак, јер кроз спорт имате могућност да упознајете нове пријатеље, путујете и дружите се.

– Ми смо више пута били  домаћини Регионалне специјалне олимпијаде. Више пута смо сарађивали са главнима из организације и они су нам указали поверење да Град Врање ове године буде домаћин и због тога је данас овде 13 екипа из 12 градова. Они ће овде бити три дана, а такмиче се у 6 спортских дисциплина и завршавамо Специјалну олимпијаду једним дружењем у суботу, наглаша Ђорђевић.

Директор Специјалне олимпијаде Србије, Александар Станојевић, обратио се играчима и захвалио се граду домаћину.

– Радује ме да вас видим у оволиком броју. Сигуран сам да ће Врање постати и ваш град. Желим вам да освојите пуно медаља, али и да ван терена будете задовољни као што сте били на терену. Као што знате, 18. пут организујемо ове игре, а први пут имамо вас у оволиком броју. Желим вам пуно успеха, али и пуно здравља и да се вратите кући са пуно осмеха, јер је то циљ Специјалне олимпијаде, а то је да будете срећни и задовољни, поручио је директор Специјалне олимпијаде Александар Станојевић.

Учесници Специјалне олимпијаде надметаће се у више спортских дисциплина.

– Велика је част и задовољство, али и велика обавеза што смо домаћини 18. Националних игара Специјалне олимпијаде Србије. Што се тиче екипних спортова ту су кошарка, одбојка и фудбал, а што се тиче појединачних спортова ту су атлетика која је краљица спортова, боћење и стони тенис, рекао је председник Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање града Врања Марко Ристић.

Специјална олимпијада се одржава на три локације: у Хали спортова, у сали Економско-трговинске школе, а  организује се у оквиру мнифестације „Врањско спортско лето 2024“.

Please follow and like us:
Спорт