Отворени „Михољски сусрети“ у Павловцу

Градоначелник Слободан Миленковић на отварању “Михољских сусрета села“

Градоначелник Врања, Слободан Миленковић свечано је отворио Михољске сусрете села у Павловцу.

Градоначелник је нагласио, да је његов став увек био да треба подједнако улагати у град и село. Потребно је улагати у инфраструктуру, али и у друштвени живот.

-Ово је прилика да се упознамо са нашим обичајима и традицијом“, рекао је градоначелник Врања, Слободан Миленковић.

Након отварања, градоначелник је заједно са својом заменицом, Зорицом Јовић и осталим члановима Градског већа, обишао изложене штандове.

Градоначелник Слободан Миленковић у сусрету са учесницима манифестације

У програму манифестације ученици ОШ ,,Бранислав Нушић“ из Ратаја, одељења у Павловцу, извели су драмским приказ ,,Млади чувари обичаја прадедова“. Наступиле су и фолклорние групе, организоване су креативна ликовна и радионица грнчарства, затим су представљени производи сеоских газдинстава, изложба домаће радиности, а одржана су и такмичење у припремању гулаша, као и презентација традиционалних јела.

Свој наступ имали су и ученици ОШ ,,1. мај“ из Вртогоша, као и Анђела Ајетовић и Трубачки оркестар Анђеле Куртић. У наставку манифестације предвиђена су такмичења за децу и одрасле под називом ,,Игре без граница“.

,,Михољски сусрети села“ завршавају се у поподневним сатима доделом диплома, пехара и захвалница наjуспешниjим учесницима.

Покровитељи манифестациjе су Министарство за бригу о селу и Град Врање, а организатор Културно – образовни центар Врање.

Иначе, овогодишња манифестација окупила је учеснике из чак 14 села са територије града Врања, као и Врањанце који су имали шта да понуде.

Локална самоуправа у Врању, једна је од 95 у Србији, која ове године организују ову манифестацију.

„Михољске сусрете“ села је покренуло Министарство за бригу о селу. А одржавају се под покровитељством града Врања и у организацији Културно-образовног центра у Врању.

Please follow and like us:
Друштво Култура