Oтворено новоформирано Ватрогасно-спасилачко одељење у Гаџином Хану

Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић отворио је данас у Гаџином Хану новоформирано Ватрогасно-спасилачко одељење и обишао објекат за смештај ватрогасних возила и опреме, као и реновиране просторије у оквиру Полицијске станице Гаџин Хан, где су смештени припадници нове ватрогасне јединице.

Чаушић је рекао да ће нова ватрогасна јединица, која је по налогу министра Гашића први пут формирана у Гаџином Хану, имати изузетан значај за подизање безбедности становника ове општине од пожара и свих других ванредних догађаја.

-Припадницима најближе Ватрогасно-спасилачке јединице, односно Ватрогасно-спасилачког батаљона Ниш, требало је до сада најмање пола сата до стизања на лице места у Гаџин Хан – навео је Чаушић и додао да ће сада, са отварањем нове ватрогасне јединице, време стизања на било који ванредни догађај бити свега неколико минута у насељеном месту Гаџин Хан, а свакако и далеко брже до удаљенијих села ове општине.

Чаушић се захвалио руководству општине на уступању објекта за смештај ватрогасних возила и опреме, као и на подршци за формирање нове ватрогасне јединице и навео да је то прави пример сарадње Министарства унутрашњих послова и локалне самоуправе.

Истакао је да Министарство унутрашњих послова интензивно ради на побољшању услова свих припадника Сектора за ванредне ситуације, како по питању изградње нових објеката и реконструкције постојећих, тако и по питању набавке ватрогасних возила и опреме.

Please follow and like us:
Друштво