‘’ Пажљивкова смотра’’ у вртићима и основним школама

ОШ „Светозар Марковић“

„Пажљивкова смотра“ коју организује Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Градом, почела  је данас. На школској смотри су учествовали предшколци и ученици првог и другог разреда свих основних школа са територије Града. Наша екипа посетила је основце у ОШ „Светозар Марковић“ и забележила како је протекло такмичење.

Данас је на територији Града одржан школски ниво „Пажљивкове смотре“ за коју су се ученици првог и другог разреда као и предшколци Предшколске установе припремали претходних дана. Ми смо посетили ОШ „Светозар Марковић“  како бисмо видели и чули од ученика, како им се допао овај тест  и да ли су задовољни.

Смотра је окупила око 2100 ученика са територије Града. Циљ смотре јесте заправо да се малишани кроз занимљива, креативна и едукативна питања науче основним правилима у саобраћају. Првацима су подељене  књиге које садрже „Пажљивкова правила“, одакле су се припремали за смотру, како најмлађи преко бојанки, тако и ученици првог и другог разреда.

-Тест је протекао изузетно добро, деца су добро одрадила, релативно брзо,  њима је ово већ друга година и они су научили њихов систем и веома лепо усвајају знања. Поготово помоћу ‘’Пажљивка’’, помоћу едукативних филмова, сликовница. Мислим да су добро урадила, рекла је учитељица Весна Миљковић.

У ОШ „Светозар Марковић, 101 ученик другог разреда и 94 првака урадило је Пажљивков тест, чули смо од директорке Тијане Ђокић, која нам је пренела и утиске са саме смотре.

-Деца су задовољна, мислим да је тест добро урађен, видим по осмеху на њиховим лицима. Врло је занимљива смотра. На овај начин ученици се едукују о безбедности у саобраћају, повећавају своје знање, подижу ниво саобраћајне  културе. Врло је значајно а и креативно. Они на један занимљив начин стичу знања о правилима и понашању у саобраћају, каже Ђокићева.

Смотра је одржана за време првог часа и у преподневној и у поподневној смени за школарце, а за предшколце у 10 сати.  Тест је садржао 19 питања. Смотра је заправо више едукативног него такмичарског карактера, у шта смо се уверили по насмејаним лицима у разговору са малишанима.

Please follow and like us:
Друштво Образовање