Педагошки факултет домаћин студентима и наставницима из Бугарске, Румуније и Турске

Педагошки факултет у Врању  је ових дана домаћин студентима и наставницима из Бугарске, Румуније и Турске у оквиру реализације програма мобилности под називом „Формирање интеркултуралних компетенција кроз фолклорне активности балканских земаља“.

Програми комбиноване мобилности се једним делом спроводе виртуелно, путем интернета и дигиталних алата, а другим делом физичким присуством учесника у једној од партнерских установа. Специфичне обавезе учесника пројекта у спровођењу појединих активности, у оквиру виртуелног дела мобилности, реализоване су једним делом у марту, други део ће се спровести у јуну месецу, док се физички део мобилности спроводи на Педагошком факултету у Врању ових дана, тачније од 24. до 28. априла.

У оквиру пројекта учесници ће упознати фолклорне песме и игре, типичне симболе, пословице и друге карактеристичне фолклорне симболе земаља учесника, открити њихове заједничке карактеристике и научити како да различите културалне приступе примењују у одговарајућим образовним активностима. Факултет ће данас 26.априла од 18 сати угостити фолклорни ансамбл „Севдах“, који ће гостима интерпретирати фолклорне игре са подручја Србије. Такође, студенти ће дизајнирати и декорисати мајице и мараме са фолклорним мотивима земаља учесница.

 Последњег дана трајања програма, у петак 28. априла студенти ће презентовати креирану одећу и заједно извести одабране фолклорне песме и игре земаља учесница.

Please follow and like us:
Образовање