Педагошки факултет: Квиз знања за Вивиен тринаестог новембра

Хуманитарни квиз “Знањем за Виви“ у организацији Педагошког факултета

Педагошки факултет у Врању још једном је ангажовао своје капацитете у сврху хуманости. Организатори су квиза знања за помоћ нашој суграђанки Вивиен. Она је ученица другог разреда ОШ “Вук Караџић“ и има проблем са говором. Потребна јој је терапија у Америци, за шта су неопходна новчана средства.

За учешће у хуманитарном квизу знања за помоћ Вивиен могу да се пријаве по три екипе ученика из сваке школе, узраста од 5. до 8. разреда. Рок је 1. новембар, а свака екипа плаћа котизацију у износу од 2 хиљаде динара. Они са уплатницом као улазницом долазе да учествују у квизу, који ће бити одржан 13. новембра у подне у просторијама Педагошког факултета, који је организатор ове хуманитарне акције.

-Овога пута у питању је квиз “Знањем за Виви“ како би се прикупила средства за нашу малу суграђанку Вивиен, она је ученица другог разреда ОШ “Вук Караџић“ којој су неопходна средства за терапије у САД, како би могла да проговори. У питању је девојчица која је јако паметна, показује изузетне резултате, али нема могућност да то и вербално изрази, каже Марија Дејковић, асистенткиња на Педагошком факултету.

Иницијатива је потекла од студенткиње факултета, Николине Манчић, која је и лични асистент Вивиен.

-До сад су сво лечење финансирали родитељи, а њене терапије коштају од 1,5 до 3,5 хиљаде евра месечно, то више њени родитељи нису могли да издрже, јавили су се да се укључимо да помогнемо. Вивијен је увек насмејана девојчица и просто када бисмо је видели нико не би знао да она има проблем са говором, њена когнитивна способност је изнад очекиване за њен узраст, појашњава Николина Манчић.

Ово није први пут да се Педагошки факултет одазвао да помогне онима којима је помоћ најпотребнија.

Please follow and like us:
Друштво