Педагошки факултет:  Пријава за мастер студије у току

Почела је пријава студената за мастер академске студије на Педагошком факултету у Врању. Који су услови за пријаву, до кад је конкурс отворен и колико слободних места има, објаснио нам је продекан за наставу професор Синиша Стојановић.

Пријава за мастер академске студије отворена је другог октобра и трајаће до 20. октобра.

– Право на упис имају сви студенти који су завршили основне академске студије и стекли 240 ЕСПБ бодова. Осим наших и студената осталих Педагошких факултета имају и студенти који су завршили основне академске студије из групе друштвено-хуманистичких наука и стекли исти број бодова – каже професор Стојановић.

За студенте који нису завршили сродни факултет, биће организован неки вид провере знања и пријемног испита.

– Имамо два студијска програма, за образовање мастер учитеља и мастер васпитача. Студијски програм траје два семестра, односно једну школску годину и на основу тога студенти добијају 60 ЕСПБ бода – објашњава наш саговорник.

На смеру за мастер учитеља има 30 буџетских и 40 самофинансирајућих места, док на смеру за мастер васпитача има 10 буџетских и 25 самофинансирајућих студената.

Рангирање и упис студената обавиће се од 23. до 28. октобра. Док ће пријава за други уписни рок почети 30. октобра и трајаће до 10. новембра.

Упис студената у другом уписном року биће у периоду од 13. до 18. новембра.

Please follow and like us:
Образовање