Петровић: Грејање у Врању се несметано одвија

Горан Петровић, директор ЈП „Нови Дом“

Већ два месеца несметано се одвија грејна сезона у Врању. Директор ЈП „Нови Дом“ Горан Петровић каже, да су обезбеђени енергенти за јануар месец и да корисници централног грејања немају разлога за бригу.

Када су у питању потешкоће и хаварије, као и пријава грађана када су проблеми приликом грејања, није било јер екипе ЈП „Нови Дом“ вредно раде како би отклониле могуће кварове и пре настајања, рекао је Петровић приликом гостовања у Јутарњем програму РТВ-а.

-Јануар је месец и потпуно је очекивано да ће бити овакве температуре. Ништа нас није изненадило и неће нас изненадити. Спремни смо, тако да све иде својим током. Имамо устаљену динамику из ранијих година, када падну температуре, ми знамо да грејање укључимо и раније, а онда и мало продужимо. Синоћ смо продужили грејање због овако ниске температуре и кренули смо сат раније са укључивањем грејних постројења.У новогодишњој ноћи, као и годинама пре, грејали смо до поноћи, а првог јануара до 22 сата, истиче Петровић.

Осим неких ситних иступања, већих хаварија од почетка грејне сезоне до данас није било.

-То потврђује да смо добро урадили припреме током летњег периода. Водимо рачуна да све што може да се промени, све што је на граници и нисмо сигурни да ли у скоријем периоду може да се престане са радом, то се у летњем периоду замени, објашњава директор Петровић.

Грејна сезона званично траје до 15. априла, међутим ЈП „Нови Дом“ је у приправности до 1. маја, уколико просечна двевна температура буде испод 12 степени узастопно три дана.

-Грејна сезона иде својим током и ићи ће. Обезбедили смо енергенте за јануар месец, већ средином јануара почећемо са припремама за фебруар месец. Видећемо која ће нам количина енергената бити потребна, какве ће временске прилике бити, фебруар ове године има 29 дана. Направићемо један план и онда ћемо у другој половини јануара направити динамику око снабдевања. Нема потребе за секирацијом јер енергената има, једино цена не иде на руку, али је битно да га има. Битно је да грејну сезону одрадимо до краја, да корисници буду задовољни, а све текуће проблеме ћемо у ходу решавати, речи су нашег саговорника.

Директор Петровић даље наглашава да до краја грејне сезоне поскупљена неће бити, иако је набавна цена енергената готово двоструко већа.

Please follow and like us:
Друштво