Петровић:Најтежи део деонице топловода урађен

Радови на изградњи топловода које изводи Нови Дом, средствима из локалног буџета приводе се крају, за ову грађевинску сезону. Све оно што је планирано за ову годину биће одрађено, каже директор Горан Петровић.

Изградња топловода кроз град, чији је циљ прелазак на обновљиве изворе енергије, самим тим смањење емисије угљен диоксида у ваздуху, један је од највреднијих инвестиционих пројеката, који се реализује средствима из буџета Града.
Радови који су почели крајем лета, полако се приводе крају, за ову грађевинску сезону.


-Најтежи део деонице смо прошли, а то је Здравствени центар, где има доста подземних инсталација. То смо одрадили. Сачекаћемо топлије дане. У марту ћемо наставити радове, каже Петровић.

Трећи крак топловода који је започет од нове котларнице, преко Спортског центра, улице 22.децембра до котларнице у центру је одрађен. Све је враћено у првобитно стање, што се тиче раскопа улица, стаза и ивичњака. Тренутно се санира стаза улице, која иде преко Спортског центра и биће асфалтирана током викенда, каже Петровић.

На питање да ли имамо довољно енергената за ову грејну сезону, Петровић наглашава:
-Можемо стати због техничких разлога некада, због енергената не. У овом тренутку наши капацитети су пуни, за цео децембар и део јануара. Нема разлога да се наши корисници брину.
Иначе, цене грејања Нови Дом није повећавао од 2021. године, без обзира на веће цене енергената у набавци. Тако ће бити и до краја ове сезоне, рекао је Петровић.

Please follow and like us:
Друштво