Петровић:Приводе се крају радови на изградњи још једног крака топловода

Изградња топловода у улици Милунке Савић

У Врању је у току изградња топловода за прелазак на биомасу и природни гас. Ради се о највећој инвестицији у овој години која се финансира из буџета Града. И поред много тешкоћа на терену на које наилазе екипе Новог дома, динамика радова се поштује.

Динамика радова се поштује и крак од Штампарије до Дуванске индустрије је завршен, иако је било много тешкоћа. Раскрсница на главној улици је сада ослобођена за саобраћај  и ускоро ће простор бити враћен у првобитно стање. Тај крак се наставља у улици Милунке Савић, а стигао је и  комплетан материјал за ову улицу, каже директор Новог Дома Горан Петровић.

-Ударнички ћемо радити ових дана баш у овој улици. На улазу треба шахту урадити, где мора да се стегне бетон. Овде је један део завршен, односно затрпан. Данас је стигао материјал и ускоро ћемо завршити у овој улици. Наставићемо да радимо раскрснису код Лунгине улице, где је такође захтеван посао и ту имамо шахту, каже  Петровић.

На много тешкоћа се наишло и у улици  Милунке Савић, каже Петровић. Није било уцртано ништа од онога што се налази испод земље, много инфраструктуре, канали још из турског доба, каже директор  и то донекле успорава посао.

-Треба да се праве одређене каскаде на више места, да би ушли у вртић. Ово је веома тежак и захтеван посао. Ово су цеви, није кабал који може да се савија. Врло прецизно мора да се ради како је предвиђено пројектом у милиметар.

Истовремено једна екипа ради на изградњи топлане, испод постојеће у Здравственом центру, граде се и постељица на више места и овај топловодни канал. Након завршетка  радова и налегања земљишта све се враћа у првобитно стање. Циљ свих ових радова је прелазак на грејање на природни гас и биомасу.

-Да буде еколошки, да буде здравије. Да користимо отпадну сировину и да је претворимо у топлотну енергију. То је тренд у целом свету, зашто не би било и код нас, додаје директор.

Након завршетка радова на овој локацији, градиће се и последњи крак, који креће од Здравственог центра, преко центра Града, до топлане у блоку Пошта-Банка.

Please follow and like us:
Друштво