Планинари „Железничар 2006. Врање“ нижу успех за успехом

Планинари клуба „Железничар 2006. Врање“ освојили су највиши врх Мусала на планини Рила у Бугарској. То је био повод да председника клуба Дејана Петровића угостимо и причамо о недавним постигнућима њиховог клуба.

Највиши врх Балкана који су врањски планинари освојили износи 2.925 метара надморске висине. Експедиција је била спрема, екипу су чинила 22 члана и сви су се успешно попели на врх планине Рила.

-Када кажем успешно, под тим подразумевам да су сви чланови експедиције успешно изашли на сам врх планине. Пре непуних месец дана смо и Митикас освојили, то је највећи врх планине Олимп, а други по висини на Балкану, после Мусале. Тамо је било напорније, захтевније, али смо и то успешно усвојили, истакао је Петровић.

За одлазак на овакво путовање потребна је воља, а воље имају на претек, речи су Дејана Петровића. Припреме су захтевне, потребно је извадити све трекове стаза које се пролазе, потребно је знати конфигурацију и дужину стаза. Битно је направити варијанту Б, уколико не крене све по плану. Када су припреме урађене добро, експедиција не може да се врати без успеха, тако је било и овог пута.

-Рила је предивна планина, чувена по својим језерима. Пратило нас је лепо и топло време и приликом пењања, као и приликом спуштања са планине. Просто не могу да вам пренесем утисак да ли је било лепше гледати планину са врха или је лепши поглед на планину. Ипак је посебно леп поглед са врха када гледате та предивна Рилска језера. Задње језеро на које смо наишли је на 2.700 метара из кога смо воду пили, објашњава наш саговорник.

Планинарки клуб „Железничар 2006. Врање“ сваке недеље има планом и програмом организовану акцију и тако до краја године. Крајем године праве планове за још узбудљивих и захтевних акција.

Please follow and like us:
Спорт