Плесом до награде „Најбољи школски колектив у 2023. години“

Награда на „Избору најбољих у врањском спорту у 2023.години“

„Твој лајк за наш плес“ назив је пројекта Савеза за школски спорт Србије, којим се кроз таленат за плес, идејом , кореографијом, промовише на најбољи начин школски спорт. Доказ за то су ученици ОШ „Светозар Марковић“, који су на овогодишњем „Избору најбољих у врањском спорту“ понели титулу најбољег школског колектива, у 2023. години. Тим поводом они су били гости нашег програма.

Пројекат „Твој лајк за наш плес“ Савеза за школски спорт Србије, који су успешно реализује већ 7 година, пружа могућност ученицима да кроз покрет, плес и музику покажу свој таленат, креативност, оригиналност и промовишу не само своју школу широј јавности, на најбољи начин, већ спорт као једну од битних карика у образовању. Циљ самог такмичења није резултат, већ да се ученици подстакну кроз дружење, на здрав начин живота, иако можда немају афинитета према школском спорту.

Пројекат подразумева да ученици сами у сарадњи са наставником осмисле плесну тачку. Основци ОШ „Светозар Марковић“ су заједно са наставницом француског језика Весном Ђуричек Младеновић плесном тачком Thunderstorm, промовисали фудбал и заслужено стигли до награде Града.

-Ми последње две године учествујемо и остварили смо запажене резултате. Прве године смо добили два друга места по одлуци жирија и по броју гласова. Прошле године опет друго место по броју гласова, тако да је ово признање још једна потврда за наш рад и труд и рад.

Осам осмака је учествовало у овом пројекту. Углавном се сви они баве спортом и ван школе. На питање, колико им заправо значи сама награда и колико дуго су припремали ову плесну тачку, рекли су:

-Око месец дана смо се спремали. Било нас је 8. Од тога 3 дечака и нас 5 девојчица. Припремали смо се,окупљали смо се током викенда, када је сала слободна, или после часова. Многи од нас никада се нису бавили плесом. Све је за нас ово било ново. Дружили смо се, хтели смо да се опробамо у овоме и заправо смо далеко догурали, рекла је Софија Станковић.

-Много је занимљиво, дружимо се. Сви смо заједно, тимски дух је ту. Значи нам награда пуно, јер је то успех за нашу школу, а и тиме промовишемо школски спорт, рекла је Кристина Станковић.

-Награда нам значи. Подстиче нас да још радимо. Увежбали смо нове кораке, акробацију, рекао је Новак Младеновић.

У току је припрема плесне тачке за ову годину. Према речима наставнице Ђуричек Младеновић, сваке године постоји тема која се ради.

-Претпрошле године тема је била кошарка, прошле фудбал, а ове ће бити одбојка. Потребно је спорт укомбиновати са плесом. До сада смо то успешно радили, надам се да ћемо и ове године.

И Софија, Кристина, као и Новак имају велика очекивања од ове сезоне и како кажу надају се добрим резултатима. До сада из нашег округа, у овом пројекту су учествовале две основне школе. Само укључивање школе у пројекат „Ваш лајк за наш плес“ развија свест код деце, да се плесом може навијати за школу и неговати тимски дух.

Please follow and like us:
Образовање Спорт