Почела „Дечја недеља“    

Под слоганом „Велико срце деце Србије“ у Врању ће од 2. до 8. октобра бити одржана традиционална ,,Дечjа недеља“. Током манифестациjе биће одржане броjне активности посвећене деци, њиховом стваралаштву и правима.

Први дан манифестације у знаку је најаве и промоције ,,Дечје недеље“, те су малишани и васпитачи вртића гостовали у Јутарњем програму наше телевизије, а наредних дана биће организоване и говорне, ликовне и музичке радионице на тему дечјих права.

– Прва недеља у месецу октобру је посвећена дечијим правима. Цела недеља нам је испуњена активностима. Данас имамо радионицу са родитељима.  Биће организован спортски дан у сарадњи са родитељима. Другог дана, деца доносе играчке у вртић. Често разговарамо о дечијим правима али и о дечијим обавезама, каже Данијела Митић, васпитачица вртића „ Дечја радост “.

У уторак, 3. октобра, на програму су активности под називом ,,Мостови међу генерацијама“, а у среду и ,,Дан отворених врата“. Четвртак је резервисан за програм под називом ,,Национална оn line кампања“ са циљем се истакне шта је деци важно, како одраслима приближити дечију перспективу и да се родитељи присете свог детињства и шта би волели да су одрасли из њиховог окружења тада разумели.

Последњег дана манифестације, 6. октобра, малишани и њихови васпитачи ће имати непосредан сусрет са представницима локалне самоуправе.

Такође, биће организован и спортски програм са циљем промоције здравог начина живљења, развијања и неговања спортског духа, дружења и боравка на свежем ваздуху у чистој средини. Организатор ,,Дечје недеље“ jе Предшколска установа „Наше дете“ .

Please follow and like us:
Образовање