Почела Мини макси лига. Учествује 41 екипа. Деца узраста од 7 до 12 година

У Спортској хали у Врању данас је након дужег времена почела „Мини макси лига“ Фудбалског савеза Србије, за децу узраста од 7 до 12 година.

Организатор такмичења су школе фудбала из Врања, а носилац Академија 23 , уз подршку Града Врања.

На такмичењу учествује 41 екипа, у 5 генерација, односно деца рођена од 2012. до 2016. године.

Утакмице ће се играти викендом , по систему 5 +1. Учествују екипе ОФК Врање, Школа фудбала „Престиж“, Спортска хала, Академија „Врање“, „Фантић“ из Врањске Бање, „Сасе 5“ из Трговишта, БСК Бујановац и Футсал фудбал „Академија 23“ из Врања,

Такмичење је почело дефилеом учесника и интонирањем Химне, у присуству Ненада Ђорђевића градског већника за спорт у претходном мандату и представника ЈУ „Спортски објекти“, који су се захвалили Граду на подршци у организацији.

Такмичење је званично отворио председник Савеза за школски спорт Марко Ристић.

-После много година успели смо да вратимо Мини макси лигу опет у наш град. Као што сам у више наврата рекао циљ градског руководства јесте да пружи што боље услове нашој деци да се баве спортом, пре свега постану бољи људи, здрави људи, да поштују своје другове и наравно своје противнике. Наш задатак јесте да њима обезбедимо то да се несметано баве спортом, како у виду инфраструктуре, тако и у виду техничке подршке клубовима који се налазе на територији Града Врања. За све учеснике, школе фудбала на такмичењу су бесплатни термини. Подршка Града која њима много значи, рекао је Марко Ристић председник Савеза за школски спорт. 

Лига је почела утакмицом између ФК „БСК Бујановац“ и ОФК „Врања“. Завршница Мини макси лиге планирана је за крај марта, а победници одлазе на завршни турнир, у неки од градова Србије.

Please follow and like us:
Спорт