Почела обука за 82 незапослена лица за развој пословних идеја

Почела је обука  23 незапослена лица  од укупно 82-оје пријављених у програму „Развој пословних идеја-једнака шанса за све“. Током седам дана  обуке, они ће  стећи практична знања  како да своју пословну идеју, преточе најпре у бизнис план, а потом је и реализују.    

Пројекат „Развој пословних идеја-једнака шанса за све“ спроводи се у оквиру пројекта министарства за рад и запошљавање ради покретања иновативних решења за запошљавање. Програм реализује локална самоуправа уз подршку немачке организације ГИЗ.

Градски већник Небојша Зупанчић  каже да  су изузетно задовољни бројем пријављених и током и садржајем  обуке која је почела. Пријављена су укупно 82 кандидата који ће проћи обуку у вези израде бизнис планова. Стећи ће знања како да своју пословну идеју преточе у бизнис план, а касније је успешно реализују.У свему томе, свакако је најважнија идеја.

Обука траје седам дана, а три групе са по двадесетак пријављених завршиће је средином марта. Знања која добију, важна су за све фазе покретања и вођења сопственог посла.

 Један од полазника обуке, Александар Трајковић оцењује да обука протиче одлично, при чему је заиста свима дата једнака шанса. Обука му помаже да увиди која ће идеја од неколико колико има бити најприкладнија  за израду бизнис плана.

Међу полазницима је и Јелена Димић Стошић која такође процењује да је обука квалитетна, да добијају увид , како од почетне пословне идеје направити добар бизнис план и на крају га успешно реализовати.  

На крају обуке сви бизнис планови биће бодовани, а 10 најуспешнијих добиће подршку од по 300 хиљада динара ради набавке опреме, машина или неопходних репро материјала.

Please follow and like us:
Друштво