Почела сезона чишћења оџака

Током летњих месеци радили смо на обезбеђивању огрева за предстојећу зимску сезону. Оно што је такође потребно урадити пре првог ложења, јесте очистити оџаке, поручују димничари . Септембар месец је време када Димничарска служба ЈП „Комрад“ има пуне руке посла.

Сезона грејања званично почиње 15. октобра, до тада свако домаћинство у нашем граду треба да има спреман огрев и оно битније, очишћене оџаке, како би се безбедно грејали читаве зиме. А није нас мало, више од 8.000 домаћинстава и свега 5 димничара на територији Града.

-Радно време нам је од 7 ујутру до 14 сати, док по потреби остајемо и дуже. У току радног времена обиђемо доста кућа јер у нашем Граду доста људи ложи. У просеку од 10 до 12 кућа обиђемо за један дан, речи су Млађана Стојановића из Димничарске службе.

Они раде веома одговоран, ризичан и тежак посао. За један обилазак, димничару је потребно пола сата да извиди терен и очисти димњак.

-Пола сата ми је потребно да извидим терен и погледам да ли треба да се чисти споља или унутра. Како 20 година радим овај посао, нема страха, навикао сам, каже димничар Млађан.

Радно време димничарске службе је од 6 и 30 до 14 часова радним данима и суботом, а недељом је актуелно пасивно дежурство. Корисници услуга могу да пријаве чишћење димоводних и ложишних објеката 24 часа дневно на телефон 017/7421-180 или лично на адресу: улица Симе Погачаревића бр. 97.

Please follow and like us:
Друштво