Почела улична продаја новогодишњих украса на градском шеталишту

Децембар месец је традиционално задужен за куповину украса и поклона, предпразнично расположење је већ присутно и приметно на улицама нашег града. У понедељак је званично почела улична продаја новогодишњих украса на градском шеталишту, те смо и изашли на улице нашег града и забележили атмосферу.

Сијалице и украси за јелку, балони, конфете, прскалице, новогодишње музичке честитке, само су део понуде која се налази на градском шеталишту у предивним дрвеним монтажним кућицама. Чаробна зимска идила је почела и центар нашег града добио је нову ноту, празничну, новогодишњу, која и случајног пролазника не оставља равнодушним.

И ове године вредни продавци изашли су на улице нашег града, тачније 11. децембра су почели са продајом новогодишњих украса и биће на градском шеталишту сваког радног дана и викендом од 7:30 до 20:30.

-И ове године Туристичка организација Града Врања расписала је позив за давање у закуп дрвених монтажних кућица за уличну новогодишњу продају. Право конкурса имају сва правна и физичка лица, а конкурс је отворен од 11. децембра све до 6. јануара. Оно што је најбитније јесте да се продавци држе правила конкурса, а то је искључиво продаја новогодишње расвете, украса и честитки, док није дозвољена продаја текстилних производа, као ни пиротехничке робе, истакао је Небојша Ристић из Туристичке организације града Врања.

Цена закупа дрвених монтажних кућица је по метру квадратном, једна кућица је четири квадрата а цена по квадрату износи 120 динара, што би за један дан продавце коштало 576 динара. Разговарали смо и са онима који више од 20 година раде овај посао и сваке године Врањанцима нуде све богатији новогодишњи програм.

-Од 11. децембра смо кренули да радимо и захваљујући др Слободану Миленковићу, ове кућице су постављене и свака му част, хвала му пуно на томе што нам је изашао у сусрет и омугућио да и ове године радимо. С друге стране, наши суграђани имају прилику да купе нешто за своју децу, да их обрадују, развеселе, рекао је продавац на градском шеталишту.

-Ми већ 25 па чак и 30 година радимо овде на улици и овом приликом се захваљујемо градоначелнику који нам је изашао у сусрет, као и Туристичкој организацији града Врања. Радимо ујутру од 7:30 до 20:30, све зависи од времена и за почетак могу рећи да смо задовољни продајом. Лепо је време, људи шетају, разгледају, купују, каже вишегодишњи продавац новогодишњих украса.

Атмосфера у граду је предпразнична, продавци кажу да су задовољни продајом, да наши суграђани увелико купују новогодишње украсе, а није изостала ни захвалност председнику Привременог органа града Врања, др Слободану Миленковићу, који је и ове године у сарадњи са Туристичком организацијом, омогућио несметани рад продавцима новогодишњих украса.

Please follow and like us:
Друштво