Почело крпљење градских улица

Славољуб Стојменовић директор ЈП „Урбанизам и изградња града Врања“

ЈП „Урбанизам и изградња града Врања“ почело је са спровођењем плана одржавања градских саобраћајница и крпљења ударних рупа. План обухвата и одржавање улица током предстојеће зимске сезоне и у овом јавном предузећу кажу да спремно дочекују најхладније годишње доба.

Са крајем лета истиче и програм одржавања саобраћајница на територији града, те почиње нова сезона, са новим планом.

ЈП „Урбанизам и изградња града Врања“ је завршило процедуру око објављивања јавног позива и избора извођача радова на одржавању путева, па се кренуло са реализацијом плана.

– Сматрам да ћемо ову годину завршити успешно. Тренутно се обављају радови у насељу Рашка зато што је ситуација тамо најалармантнија. У договору са Градом смо направили списак приоритета и списак улица за санирање – наводи Славољуб Стојменовић директор Урбанизма.

Према том списку, након насеља Рашка, извођачи радова иду у Горњи Асамбаир, затим у насеља Шапранце, Тулбе, Кусо блато, Бунушевац и Собина.

Санирање ће, од већих саобраћајница, обухватити улице Пролетерских бригада, Симе Погачаревића, Доктора Копше, Есперанто, Цетињску, Булевар Николе Тесле и друге.

– Што се тиче зимске службе, у потпуности смо спремни. Ићи ће се истом динамиком као и прошле године.

Употребљаваће се калцијум – хлорид на градским саобраћајницама, док ће на локалним и некатегорисаним путевима бити употребљена ризла и, евентуално со која најефикасније елиминише лед и већу количину снега на коловозима – каже директор ЈП „Урбанизам и изградња града Врања“.

– Одржавање путева је делимично непредвидиво, јер не знамо каква ће предстојећа зима бити и да ли ће снега бити два, три или пет дана или ће се задржати као ранијих година по два-три месеца.

Средства су ограничена и трудимо се да одрадимо посао како треба. У договору са градским руководством правимо листу приоритета на којој су, свакако, улица Стефана Првовенчаног и друге улице у ужем и ширем центру града, дакле све најфреквентније улице – наводи наш саговорник.

Стојменовић додаје да ће „Урбанизам“ инсистирати да се санирање не сведе на лепљење парчиће асфалта, већ да се изведе по стандардима.

Please follow and like us:
Друштво