Почео Градски турнир у футсалу

Градски турнир у футсалу отворен је претходне ноћи на спортском стадиону Гимназије пред бројном публиком. Присутнима се обратио градски већник Ненад Ђорђевић, који је изразио задовољство због одржавања турнира.

За турнир се пријавило 12 екипа. У првој утакмици екипа “Адриа ауто дама“ победила је екипу “Боки Превалац“ резултатом 5:0. Прве вечери одигране су још три утакмице. Отварању турнира у футсалу присуствовали су градоначелник др Слободан Миленковић и његов помоћник Саша Пешић.


-Суштина целе приче је да се врати онај турнир какав је био пре двадесет година, кад смо долазили и бодрили, он је трајао око месец дана некад и више, пријављивало се и по 30 екипа. Ту је било дружења, навијања, спортски доживљај који је испуњавао сваког. Моја жеља је да се то врати, да се таква слава понови, да Град поново има турнир који ће бити масовно посећиван, истакао је већник за спорт и омладину.


-После много година поново има турнир на отвореном у нашем Граду. Што се припрема тиче, целе сезоне смо били активни на турнирима који су се одржавали у околним селима. Надамо се да ће овај турнир заживети, као и то да ће бити велики одзив публике и екипа, речи су Марка Јовановића из екипе Адриа Ауто дама.


-Ми смо сви из пете школе и играмо сви заједно. Мало смо више уиграни, али и противничка екипа је баш јака.
На питање да ли очекују победу и да ли их мотивише наградни фонд, који је ове године висок, договара.
-На првом месту нам је дружење па све остало, каже Небојша Димитијевић из екипие Боки воће.


-Желим свим учесницима све најбоље, на крају нека најбољи победи. Ви ћете стварати ту неку модерну историји овог турнира и причаће се о овоме у наредном периоду, још једном желим свим учесницима пуно среће и нека најбољи победи, рекао је Ђорђевић и прогласио турнир отвореним.


Градски турнир у футсалу трајаће још пет дана, заљубљеници у овај спорт имаће прилику, да као у стара добра времена, на некадашњем стадиону ЈНА, уживају поново у омиљеном спорту.

Please follow and like us:
Спорт