Педагошки факултет у Врању организује продужени први конкурсни рок за упис

Протекле недеље на Педагошком факултету у Врању одржано је полагање пријемног испита за упис студената у прву годину основних и интегрисаних академских студија за школску 2023/24. годину. Са ове високобразовне установе поручују да је организован и продужени први конкурсни рок за упис.

Прилог: Полагање пријемног испита на Педагошком факултету је завршено. О томе колико се будућих бруцоша пријавило за пријемни испит, као и о томе какви су резултати испита, разговарали смо са продеканом факултета Синишом Стојановићем.

-Задовољни смо резултатима, очигледно је да су се кандидати добро спремили, као и то да су имали добар успех из средње школе и све је то резултирало њиховим добрим резултатом што се тиче ранг листе за упис на факултет, рекао је Стојановић.

На смеру за образовање учитеља пријавило се и изашло на пријемни испит 17 кандидата, за васпитаче 13 и на трећем смеру, мастер професор технике и информатике њих 10.

-На Већу факултета донели смо одлуку о одржавању продуженог испитног рока, тако да они који се нису определили или кандидати којима су се поклопили датуми полагања испита, имају прилику да се пријаве од данас до 6. јула , а полагање пријемног испита је 7. јула, објашњава продекан Педагошког факултета.

По речима продекана, као и код регуларног пријемног испита подношење документације, полагање пријемног испита, уписа индекса, као и студирање на првој години на Педагошком факултету је потпуно бесплатно.

Please follow and like us:
Образовање