Почело усавршавање 13. класе Високих студија безбедности и одбране

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас свечаности поводом почетка усавршавања 13. класе полазника Високих студија безбедности и одбране, у амфитеатру Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ у Београду.
Министар Вучевић поручио је полазницима да искористе ову јединствену шансу у животу и у професионалној каријери, јер ово није нешто што се сваки дан дешава нити се подразумева.

– Част је и привилегија имати могућност да чујете и научите нешто ново, да се усавршите, упознате искусне професионалце, стручњаке, да вам предају људи који су заиста репрезентативног нивоа знања и личног дигнитета, да имате могућност да обиђете многе институције и установе и у држави и у иностранству и да то урадите не само на сопствену корист, него и на корист државе из које долазите, без обзира из ког система долазите – рекао је министар Вучевић.


Обраћајући се полазницима 13. класе, министар одбране рекао је да сви заједно чине један мозаик, који представља јединствену слику безбедности и одбране наше државе.

– Без тог мозаика, без те слике ни остали системи државе не могу да функционишу или не могу довољно добро да функционишу. Тиме је ваша одговорност и већа и значајнија. Надам се и верујем да сте свесни тога и да добро перципирате све ове околности. Желим вам успешно савладавање градива, није срамота нешто ново научити и, без обзира ког сте звања и занимања, без обзира какво вам је радно и животно искуство, увек нешто ново можете да чујете, нешто ново да научите, да усавршите своје способности и своје вештине, да подигнете ниво личног знања, али тиме и квалитет наше државе Србије. Верујем да ћете бити достојни овог и личног и професионалног изазова, али и части коју имате да будете овде – истакао је министар одбране.

Министар Вучевић поздравио је и полазнике из осталих институција Србије, представнике Републике Српске и припаднике оружаних снага Босне и Херцеговине и Мађарске.


Међу 19 полазника 13. класе су припадници Министарства одбране и Војске Србије, представници Народне скупштине, Владе, представници министарстава у Влади, Безбедносно-информативне агенције, затим представници Републике Српске и припадници оружаних снага Босне и Херцеговине и Мађарске.

Please follow and like us:
Друштво