Почиње Градски турнир у футсалу

Због временских прилика Градски турнир у футсалу већ два пута морао је бити одложен. Организатори кажу, да ће турнир овог пута бити одржан на спортском стадиону Гимназије „Бора Станковић“ са почетком у 19 сати и позивају љубитеље футсала да дођу и навијају.

У организацији Града и Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање, још једна у низу спортских активности је Градски турнир у футсалу. После дуго година, овај турнир одржаће се на отвореном и то на спортском терену Гимназије „Бора Станковић“.

-Све је спремно, већ пар дана чекамо отварање турнира. Синоћ је изненада почела киша, а бетон је таква подлога да је доста ризичан после кише и нисмо смели да одржимо утакмице. Уз сагласност свих екипа, одложили смо турнир за вечерас. Надамо се да ће временске прилике то дозволити и да ће турнир у футсалу вечерас страртовати, истакао је Марјан Ђорђевић  координатор турнира.

Екипе су спремне, њих 12 се пријавило за такмичење, а наградни фонд је ове године и више него примамљив.

-Награда за прво место је 200 хиљада динара, за друго место100 и за треће место 50 хиљада динара. Имамо награде и за најбољег стрелца, играча и голмана на турниру. Најбољи стрелац и голман добијају по 10 хиљада, док најбољи голман добија 5 хиљада динара које може потрошити за куповину штитника, који су голманима најпотребнији. Биће награде и за фер екипу која ће имати бесплатно учешће на наредном турниру, објашњава Ђорђевић.

По речима организатора, Врање је град футсала, наредних 6 дана заљубљеници у футсал имаће прилику да уживају, навијају и бодре такмичаре једног од омиљених спортова.

Please follow and like us:
Спорт