Почиње ноћни фудбалски турнир у Ћуковцу

У селу Ћуковац вечерас почиње ноћни турнир у малом фудбалу на којем ће се надметати 10 пријављениих екипа. Турнир организују млади људи који истичу да желе да наставе традицију спортских такмичења у свом месту.

Овог лета, широм врањског краја се организује велики број спортских такмичења.

Врањско спортско лето, које је у пуном замаху, улило је енергију и вољу претежно младима, да организују турнире у својим селима и тиме обогате друштвени живот.

На турниру у Ћуковцу учествује 10 екипа, које ће се надметати за наслов шампиона.

– Награде су, 50 хиљада динара за освајаче првог места, за друго место 20 и 10 хиљада динара за екипу која освоји треће место. Доделићемо и награде за најбољег голмана, најбољег играча и најбољег стрелца – каже Кристијан Стојменовић.

Млади су свесни да на њима свет остаје, па су озбиљно решени да узму ствар у своје руке.

– Већ дужи низ година се у Ћуковцу одржава ноћни турнир у малом фудбалу, па смо ми млади решили да одржимо ту традицију и организујемо турнир и ове године.

Надамо се да ће све протећи по плану – каже Ђорђе Јовановић.

Ови млади људи наводе да нису у први мах схваћени озбиљно, али је победила њихова добра воља и ентузијазам, тако да су и други, старији мештани Ћуковца, решили да дају свој допринос и укључили се у урешење терена.

– У организацији имамо подршку града Врања. Чистили смо и припремали терен за одржавање турнира и други мештани су се окупили да нам помогну – наводи Јовановић.

Оваква спортска дешавања, по правилу привлаче велики број посетилаца и представљају леп друштвени догађај, па ће, верују организатори, тако бити и у Ћуковцу.

Мечеви се играју сваке вечери до поноћи, а турнир ће трајати до краја месеца.

Please follow and like us:
Спорт