Почиње нови циклус наградне игре „Узми рачун и победи“

Прво извлачење у новом циклусу наградне игре „Узми рачун и победи“ биће 11. маја, а последње 8. јуна најавио је министар финансија Синиша Мали. Овогодишњи наградни фонд је 1,9 милиона евра, а десет станова у насељу Земунске капије у Београду добиће нове власнике.

Биће подељена по два једноипособна и два двособна стана, пет трособних и један четворособан дуплекс од 102 квадрата. Одзив грађана је прошле године био велики јер је било активирано  око милион  и педесет хиљада налога, а стигло је око 259 милиона рачуна.

– Драго ми је да је многоструко порасла свест грађана Србије да треба узимати фискалне рачуне. Да само заједно можемо да се изборимо са сивом економијом и да када не узмемо фискални рачун корист од тога има само онај који нам је тај рачун није издао- рекао је министар.

Он је нагласио да смо на прави начин смо промовисали заједничку борбу против сиве економије и створили навику код грађана да се фискални рачуни узимају сваки пут приликом сваке куповине

– Од тога да се неки порез наплати када је држава у питању корист имају сви грађани и од тог новца подижемо плате, пензије, градимо аутопутеве, вртиће, школе и болнице и да је то једини исправан пут да изградимо одговорну и успешну економију – додао је министар.

Грађани који желе да учествују у овогодишњој наградној игри треба да обришу све претходне налоге и да се поново регуструју, а у апликацију могу да додају још четири  члана.

Please follow and like us:
Друштво Економија