Подела ваучера за летовање у Србији

Почела je подела нових 100.000 туристичких ваучера за које je Влада Србија уложила 500 милиона динара. На листи оних који примају ваучере налази се око 4.300 угоститеља. У претходном кругу је у рекордном року подељено свих 100.000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији, за само један дан. Истраживали смо какво је интересовање Врањанаца када су у питању ваучери .

Право на ваучере за одмор има осам група грађана и то пензионери, незапослени, корисници посебне накнаде, права на негу другог лица, ратни војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства, студенти, као и радно ангажована лица чија примања не прелазе 70.000 динара. А ево шта кажу наши суграђани о овом потезу државе.

-Мислим да је супер акција, каже један од суграђана.

-Била сам корисник ваучера у Пролом Бањи. Има ефекта и то позитивног. На хиљаде се јављају за ваучере.

-То је добра ствар, мој муж је ишао у Врњачку Бању и задовољан је.

-Мој комшија је ишао већ два пута, нешто пара дода од пензије, истакла је наша суграђанка.

Kорисници ваучера, могу бити и старији од 65 година који не остварују право на пензију. Они који су већ остварили право на ваучере у овој години, не могу да подносе пријаве за нове. У претходној подели, у мају, за само један дан „плануло“ је свих 100.000 ваучера за одмор по 5.000 динара, док је дан више требало у јануарском кругу, односно у првој овогодишњој „тури“.

Иначе, ваучери за одмор се могу користити за услуге смештаја у угоститељским објектима изван града, општине, односно места пребивалишта, као и места студирања корисника ваучера у трајању од најмање пет ноћења.

Kако је раније казао државни секретар у Министарству туризма и омладине Урош Kандић, подела ваучера је изузетно делотворна и једна од најбољих мера за развој домаћег туризма.

– Најпре је спасила домаћу привреду од пропасти у ковид кризи, повећала знатно број домаћих туриста и када су прошле ковид мере, а и продужила је сезону у Србији – рекао је он.

Please follow and like us:
Друштво