Подељено 146 ауто седишта родитељима 

Зорица Јовић, председница Савета за безбедност саобраћаја Врања

У оквиру програма Савета за безбедност саобраћаја града Врања, данас је уручено 146 ауто седишта родитељима који су добили бебе у последњем кварталу 2023. године, од 1.октобра, до 31. децембра. Овом поделом, укупно је подељено 630 седишта у 2023.години, рекла је Зорица Јовић председница Скупштине Града Врања и председница Савета за безбедност саобраћаја Града.

Четврти пут за 2023. годину Град Врање преко Савета за безбедност саобраћаја поклања бебама и њиховим родитељима ауто седишта  и тако је годинама уназад. За 2023. годину са данашњом поделом, подељено је укупно 630 ауто седишта. Седишта су родитељима уручили председница Скупштине града, уједно и председница Савета за безбедност саобраћаја на територији града Врања, Зорица Јовић и заменик председника Савета, Саша Пешић.

Поздрављајући присутне родитеље, председница Јовић је нагласила да се захваљујући овој акцији и још неким мерама које је Савет успео да реализује у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, постигнут је изузетно висок резултат на који смо поносни. Град Врање је први у нашој земљи по најбезбеднијем превозу беба и деце, по званичној статистици републичке Агенције за безбедност саобраћаја, рекла је Јовићева.

То значи да је ова подела седишта итекако оставила утисак на све младе родитеље и негде на тај начин учинила сву децу безбедном у саобраћају. То нам је подстрек да још више радимо на томе, али нам је и доказ да су све предузете мере итекако оствариле наш циљ . Тако ће бити и у будућем периоду. Локална самоуправа вам стоји на располагању када је безбедност ваше и наше деце у питању. Наставићемо и у будућем периоду са овом, али и са многим другим акцијама, које се тичу безбедности у саобраћају све деце, рекла је Зорица Јовић председница Скупштине Града Врања.

Према речима Николе Новаковића из Агенције за безбедност саобраћаја, Град Врање је први град са 85 одсто употребе дечијих седишта.

-Похвалио бих рад Савета за безбедност саобраћаја у Врању, који је препознао значај овакве активности и похвалио бих родитеље, рекао је Новаковић.

Уследила је демонстрација коришћења ауто седишта за бебе, која се стално унапређује, о чему је говорила Маријана Јовановић сарадник Агенције, која је нагласила да је главни задатак ауто седишта, уколико дође до незгоде, да заштитимо оно највредније што имамо, здравље и живот наше деце.

-Мислим да је безбедност деце на првом месту. Имала сам већ обуку. Ово је изузетно важно. Нико од нас не зна о правилном начину постављања ауто седишта, каже Јована Станојевић, родитељ.

-Мени је прво дете и значи ми ово седиште. У данашњој ситуацији су она јако скупа и свака помоћ државе нам јако значи, каже Спасић Јована, родитељ

-Значи пуно, ради безбедности. Ја не знам како се поставља седиште. И сада ћу да научим и да знам како да сутра вежем дете, рекао је родитељ Александар Стојановић.

Локална самоуправа ће и у 2024. години наставити са поделом ауто седишта, са циљем да се безбедност деце у саобраћају подигне на виши ниво.

Please follow and like us:
Друштво